Početna strana Konsalting Kontakt

×


FACMA mehanizacija za proizvodnju jezgrastog voća

FACMA S.R.L. je italijanska kompanija koja se specijalizovala za delatnost dizajniranja, izrade i prodaje poljoprivrednih mašina za obradu tla, za mehanizovano sakupljanje jezgrastog voća sa zemlje, za sušenje, selekciju i skladištenje proizvoda kao što su
lešnici, orasi, bademi, kesteni, makadamija i dr.

COMBY - mašina za usitnjavanje ostataka rezidbe

Mašina COMBY je priključna poljoprivredna mašina koja se koristi za sakupljanje i drobljenje ostataka od svake vrste rezidbe. Postoje tri modela COMBY TR 140, COMBY TR 160, COMBY TR 200, sa radnom širinom 140, 160 i 200 cm. Mašina je sastavljena od: - Prednjeg kombajna s helikoidnim oblikom, sa obrnutom rotacijom u odnosu na vozni put, koji ostatke uzima direktno sa zemlje i povlači ih prema elementu koji drobi. - Horizontalnog rotora sa oscilirajućim čekićima, zadužen za drobljenje ostataka rezidbe prečnika do 90 mm. - Metalne mreže (različitih mera na zahtev) postavljene između elementa za rezanje i zadnjeg bunkera, koja reguliše željene dimenzije drobljenog materijala. - Zadnjeg bunkera podizanjem pantografa, koji može dostići maksimalnu visinu od 250 cm, što omogućava istovar na zemlju, u veća kolica ili u druge kontejnere. Mašina je opremljena homokinetičkim zglobom. Mašina sakuplja ostatke frontalnim sakupljačem, nakon čega se ostaci prenose prema osovini za drobljenje. Izdrobljeni materijal se gura kroz rešetku u zadnjem bunkeru, a nakon što se napuni, isprazni se zahvaljujući podizanju pantografa. Materijal nakon prolaska kroz COMBI drobilicu postaje biomasa koja se može koristiti za proizvodnju komposta ili u energetske svrhe, kao gorivo u malim sistemima grejanja ili u odgovarajućim termoelektranama. Još jedna prednost što omogućava da voćnjak uvek bude čist, bez ostataka rezidbe, uklanjajući opasna zagađenja, plesni i zemljane bolesti.


Vučeni kombajn CIMINA

FACMA proizvodi niz vučenih kombajna pogodnih za mehanizovano skupljanje sa zemlje lešnika, kestena, badema, oraha, maslina, kafe, makadamije, orašastih plodova itd. Preduzeće ima dugogodišnje iskustvo u proizvodnji i upotrebi ovih mašina, čiji je trajni uspeh rezultat njihove svestranosti u žetvi širokog spektra proizvoda, jednostavnosti upotrebe i održavanja, upravljivosti i sposobnosti prilagođavanja neravninama tla. Vučeni kombajn radi zahvaljujući principu usisavanja plodova sa zemlje, pokreće ga traktor univerzalnim spojem, opremljen je sa 1 ili 2 lagane fleksibilne cevi koje drže rukovaoci i koji ih vode preko nasipa ili redova proizvoda na zemlji. Usisani proizvodi se ubacuju u komoru gde se odvajaju od težeg otpadnog materijala. Nakon toga proizvodi se kroz ventil izlivaju u transporter sa ventilatorom, gde se zahvaljujući protoku vazduha uklanjaju lišće i nečistoće. Zatim dvostruko rotaciono sito čini dalji izbor nečistoća različitih veličina od ploda. Na kraju se prikupljeni proizvodi prebacuju u vreće ili u vučene prikolice. Dvostruko rotaciono sito se pravi na osnovu kalibra plodova koji se sakupljaju. Samo zamenom ove komponente moguće je koristiti mašinu za berbu različitih plodova. Za maksimalne performanse žetve, predlaže se priprema zemlje, obrađivanje mulčerom tokom prethodne godine i pre nego što proizvodi padnu na zemlju. Moguće je ugraditi bočni kombajn na hidrauličku ruku (na zahtev za modele C 200 T, C 300 T i C 380 T), a to je glava sa 2 kontra-rotirajuće četke od gumenih elemenata strugača. Ovaj dodatak radi pomoću hidrauličnih otvora dvostrukog dejstva traktora, usisavajući proizvode direktno iz zemlje.
Set predčistača
Ovaj pribor vrši dodatno čišćenje sakupljenog voća, zahvaljujući protoku vazduha koji interveniše pre izlivanja proizvoda, odvajajući ga od preostalih nečistoća.
Odstranjivač ljuske
Na mašinu je moguće instalirati sredstvo za uklanjanje ljuske, postavljeno pred rotaciono sito i napravljeno od osovine sa četkicama, koja rotirajući prema plodu omogućava uklanjanje ljuske lešnika, kestena i badema.


Nošeni kombajn MEK1800

Mehanički nošeni kombajn MEK 1800 omogućava žetvu jezgrastih plodova zahvaljujući principu mehaničkog skupljanja sa zemlje. Mašina se može priključiti na traktore sa tri tačke spajanja, kako sa prednje, tako i sa zadnje strane, a potrebni prenos snage iznosi 540 o/min. Berba se nastavlja horizontalnim četkicama koje premeštaju proizvod prema nizu puževa i zasuna (zamenljivih u zavisnosti kalibra ploda za žetvu) koji vrše prvo čišćenje. Na kraju proizvod se pomoću ventilator postavljenog sa bočne strane mašine transportuje u vreće ili prikolicu. Na zahtev je moguće ugraditi bočnu četku za žetvu u međuredu. Za maksimalne performanse žetve, predlaže se priprema zemlje, obrađivanje različitog vremena mulčiranjem (košenje trave) tokom prethodne godine i pre nego što plodovi padnu na zemlju.


Samohodni kombajn CIMINA

FACMA proizvodi niz samohodnih kombajna pogodnih za sakupljanje lešnika, kestena, badema, oraha, maslina, kafe, makadamije, orašastih plodova itd. Ove mašine predstavljaju napredno rešenje za mehanizovanu žetvu proizvoda sa zemlje pomoću aspiracije. Njihova upotreba ima brojne prednosti: - ekonomične: smanjenje vremena i troškova žetve, ušteda radne snage (može ih podesiti samo 1 operater); - kvalitativne: smanjenje vremena ležanja proizvoda na zemlji zahvaljujući mogućnosti da se napravi više prolaza za žetvu; čišćenje proizvoda zahvaljujući unutrašnjem sistemu za selekciju. - od upotrebe: mogućnost rada na kosinama zahvaljujući primeni prednjeg pogonskog točka (na zahtev), velika pokretljivost zahvaljujući smanjenom uglu upravljanja i žetvi zahvaljujući glavi mašina za žetvu i bočnom ventilatoru, prilagodljivosti prednjeg kombajna nepravilnim terenima, mogućnost upotrebe mašine na preterano strmim terenima pomoću ručnih creva. Samohodni kombajn opremljen je pogonskim sistemom sa 3 točka, 2 zadnja pogonska i 1 prednjim upravljačkim (na zahtev pogonskim), hidrauličkim menjačem i za pogon i za upravljanje pogonskim elementima, motor je dizel sa vodenim hlađenjem. Plodove koji se nalaze na zemlji hvataju dve suprotne rotirajuće četke (dostupne od 1,5 do 3,5 m širine) izrađene od gumenih strugača poduprtih radijalnim oscilirajućim krakovima (FACMA PATENT). Ova glava se može pomerati na levoj strani zahvaljujući klipu, tako da je moguće i sakupljanje ispod drveta. Mašina je opremljena bočnim ventilatorom koji pomoću vazduha pomera plodove u blizini stabala do sledećeg reda, čineći berbu bržom. Proizvod se četkicama prenose prema aspiracijskoj cevi koja se nalazi centralno na klizaču čija se visina može regulisati. Jednom aspirirani proizvod se usmerava u depresijsku komoru gde se odvajaju teži otpadni materijali. Odavde se proizvod sipa kroz ventil u transportnu traku, gde se izduvava vazdušnim mlazom koji stvara ventilator: na taj se način odvajaju nečistoće. Postoje 2 ciklona protiv prašine (samo kod modela C200S - C300S) sa ciljem spuštanja prašine pre njihove disperzije u vazduhu. Zatim vijak transportuje proizvod u dvostruko rotirajuće sito, gde se nečistoće različitih dimenzija odvajaju od ubranih plodova (sito se pravi na osnovu kalibra proizvoda, menjajući samo ovu komponentu moguće je koristiti mašinu za sakupljanje različitih plodova). Konačno, čisti proizvod se istovara u vreće ili u kolica koja su praćena istom mašinom.


Samohodni kombajn SEMEK

Mehanički samohodni kombajn SEMEK 1000 pogodan je za skupljanje lešnika, kestena, oraha, makadamija, badema, orašastih plodova. Njegova upotreba omogućava veću brzinu branja u poređenju sa sistemom aspiracije, uz dobro završno čišćenje sakupljenog proizvoda; međutim to zahteva pravilne terene, vrlo izravnane i dobro pripremljene mulčerom. Samohodni kombajn SEMEK radi zahvaljujući principu mehaničkog sakupljanja plodova sa zemlje. Mašina je opremljena pogonskim sistemom sa 3 pogonska točka, 2 prednja i 1 zadnji, sa hidrauličkim menjačem, i mešovitim hidrauličkim / mehaničkim menjačem (kaiševi i lanci) za kretanje mehaničkih elemenata; motor je dizel sa vodenim hlađenjem. Proizvod pao na zemlju hvataju dve prednje suprotno rotirajuće četke (širina od 2,40 do 3,40 metra) napravljene od gumenih strugača poduprtih radijalnim oscilirajućim krakovima (FACMA PATENT). Proizvod se prenosi u središnji mehanički kombajn (radna širina: 1 metar, podesiv po visini) sastavljen od rotirajućih gumenih noževa koji podižu proizvode i šalju ih prema pokretnoj traci. U ovoj fazi zemlja se odmah eliminiše zahvaljujući špaliru za odvajanje koji ga istovari na tlo. Centralna transportna traka vrši prvo čišćenje, nakon čega proizvod stiže u sistem ventilacije, gde se odvajaju listovi i nečistoće, kasnije prolazi u dvostruko rotirajuće sito, sito, gde se nečistoće različitih dimenzija odvajaju od ubranih plodova (sito se pravi na osnovu kalibra proizvoda, menjajući samo ovu komponentu moguće je koristiti mašinu za sakupljanje različitih plodova). Mašina je opremljena bočnim ventilatorom koji pomera plodove u blizini stabala do sledećeg reda, čineći berbu bržom. Jednom izabran, proizvod se istovara u kolica do kojih može doći ista mašina. Za maksimalne performanse žetve, predlaže se priprema zemlje, obrađivanje mulčiranjem (košenje trave) tokom prethodne godine i pre nego što proizvodi padnu na zemlju. Samohodni kombajn SEMEK dostupan je u dva modela, sa podesivom širinom: - RF300: od 2,40 metra do 3,00 metra rada; - RF340: od 2,40 metra do 3,40 metra rada. SEMEK 1000 ima dvostruku brzinu: - napredni stepen prenosa, za transport: brzina do oko 30 km / h; - radna brzina: brzina do oko 10 km / h. Kombajn SEMEK 1000 je takođe dostupan u verziji sa remenom za istovar, umesto rotirajućeg sita. Predloženo za orahe, omogućava veću brzinu žetve.